/ БГНЕС
Поредна порция обвинения за манипулирани данни относно икономическия растеж на страната отправи БСП към управляващите.

Според депутата от левицата Румен Гечев от Националния статистически институт на практика са признали за проблема на вчерашната си пресконференция, за което икономистът ги обвини в „упражнения по аритметика“. Според него националната статистика по скоро приличала на „лотария“, където се „търкат талончета“, а дори и на „колело на късмета“. Според него данните за размера на БВП наподобяват „захарен памук“, с който правителството „залива“ хората, без да обясни, че те са предварителни, а не окончателни.

БГНЕС

БСП поиска оставката на Борисов, давал грешни данни за икономическия растеж

Това е и причината от левицата да продължават да настояват оставки.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. „БСП за пореден път се опитаха да атакуват с неверни данни и внушения влизането на България в Еврозоната“, бе отговорът на депутатът Александър Иванов. Според управляващите, от опозицията се опитват да отправят манипулативни внушения, които определиха като „фалшиви новини“.

БГНЕС

Петър Чобанов: Коронавирусът е в ролята на "Лемън Брадърс" за икономическата криза

„Народното събрание не може да бъде такъв проводник. Трябва ясно да заявим и да отчетем растежа на българската икономика, на българските доходи, растежа на българския износ. Затова на 5 март, когато излязат окончателните данни, още веднъж ви призовавам да прочетете какво са казали колегите от НСИ и Агенция "Митници", настоя депутатът.