/ БТА
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов вече официално е вписан в Търговския регистър на позицията, на която беше избран на последния Конгрес на централата на 15-и март тази година. Това се вижда от решение на Агенцията по вписвания от днес, в която е отразена промяната от Михаил Касабов към Георги Иванов.

Георги Иванов - Гонзо е новият президент на БФС

Иванов пое реално управлението от Борислав Михайлов, който през декември 2023-а година подаде оставка. От този момент до Конгреса изпълняващ функциите президент беше Михаил Касабов. След победата си над Димитър Бербатов на Общото събрание на клубовете, Иванов управляваше централата вътре в самата система, но за контакти с външни институции официално се подписваше Михаил Касабов.

Причина за оставащото право на подпис на Касабов бяха две жалби от аматьорски клубове, които оспорваха избора на Иванов. Това бяха Балкан (Варвара) от област Пазарджик и ФК Скравена от Софийска област, и двата клуба от аматьорските групи или четвърта лига. В последствие и двата клуба се оказа, че оттеглят жалбите си, но за да се случи това реално, те трябваше да внесат още една такса, която да прекрати процедурата в съда.

Най-после това се е случило и от днес Георги Иванов е пълноправен представляващ българския футбол и пред външни институции, и пред международните централи.

Заедно с утвърждаването на президента на БФС в Търговския регистър, беше потвърден изборът и на новия изпълнителен комитет, който е в състав 14 души плюс президент.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Атанас Василев/БТА