Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз, това съобщи самият той след заседанието на Изпълнителния комитет на централата.

"За да са спокойни всички, подадох оставка", заяви Михайлов на пресконференция пред медиите. Той подчерта, че оттеглянето му не е поискано от нито един от футболните клубове. "Нито един клуб не ми иска оставката, а мен ме избират клубовете", каза още той.

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в българското първенство -  да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо", каза още Борислав Михайлов и допълни: "Горд съм с моя екип и им благодаря за усърдната работа в тази ненормална обстановка".

Временно функциите на президент на БФС ще изпълнява Михаил Касабов, след като Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

На 6 декември ще се проведе ново заседание на Изпълкома, на което ще бъде насрочена дата за конгрес, на който да бъде избран нов президент.