/ БГНЕС
"Политическите ни противници искат да вкарат България в безтегловност, да я извадят от състоянието на предвидимост, както и да създадат хаос.Най-много ни притеснява държавата да не изпадне в безтегловност". Това заяви в ефира на предаването "Неделята на NOVA"  зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев по повод продължаващите антиправителствени протести в страната.

"До момента напрежението не е толкова сериозно, правителството може да бъде диалогично и да се вслушва в исканията на хората. Винаги сме подхождали уважително", каза Георгиев. 

"На протестите друго, освен да се говори против ГЕРБ, не се прави, а хората искат алтернатива. Политическите играчи, подкрепящи протестите, нямат помежду си нищо общо, освен да мразят ГЕРБ. Те искат да дестабилизират държавата. Повечето от тези хора сме ги наблюдавали, знем какво могат. Мая Манолова и Александър Томов  няма с какво да ни изненадат, посочи Георгиев.

Според него страната ни не е готова за един служебен кабинет на Румен Радев, "предвид злобата, прикрита с политическа некомпетентност, което на свой ред би рефлектирало върху бъдещия избор на състав на такъв кабинет". Той заподозря, че част от съветниците  на Радев биха могли да станат част от евентуален служебен кабинет, включително и тези с повдигнати обвинения. "Тогава не съм убеден, какво бъдеще ни очаква", каза още Георгиев.

Георг Георгиев коментира и напрежението и безредиците от група протестиращи пред БНТ, по време на участие на д.р Даниела Дариткова и Корнелия Нинова. 

"Унижиха се тези, които показаха подобно поведение. Дълбоко уважавам протестите като демократичен избор, но да нападнеш такава фина, елегантна жена, лекар, с цинизъм и агресия, за мен няма как да бъде форма на протест. Удивен съм как лидери на протеста се опитаха да оправдаят тези действия", възмути се той.