„Тежкото не е всички да се антигерб, а когато тази позиция няма нищо друго. Това да бъдеш просто мразещ и да изтъкваш негативите на отсрещния, не означава, че теб те прави добър управник, добър народен представител или добър изразител на интересите на хората. Защото тези стотици хора имат очаквания, които в момента са излъгани”, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ в ефира на NOVA.

Той си обяснява решението на „Има такъв народ” за отказ от мажоритарния вот с анализ, който вероятно им е показал, че това ще засегне партийните интереси.  А определението, което Трифонов направи за ГЕРБ – че е токсична партия, Георгиев определя като лицемерно.

Слави Трифонов разкритикува ГЕРБ за мажоритарния вот (ВИДЕО)


„Не за първи път ние внасяме предложенията на неговата партия в Парламента. Ако Трифонов си спомня добре, ГЕРБ беше единствената партия, която внесе въпросите от произведения референдум. За втори път ние предлагаме своята подкрепа за мажоритарния вот, което е негово предложение. Ние декларираме подкрепата си, казваме, че ако трябва, ще изработим и проект. Колегите обаче отказват да се присъединят в момента. Ние смятаме, че тези 2 млн. граждани, които дадоха вота си на референдума, трябва да бъдат уважени”, смята депутатът от ГЕРБ.

Според него декларираното „Мутри вън!”  се е превърнало в „Мутри вътре”. Той е на мнение, че мутренското поведение се е институционализирало, превърнало се е в парламентарна група и се е изпълнило със съдържание.

Любен Дилов: „Има такъв народ“ дадоха на заден за мажоритарния вот (ВИДЕО)


„Това ми е едно безкрайно неприятно понятие, което вчера се олицетвори по много очевиден начин. Това да съзаклятничиш, че ще цензурираш Народното събрание и ще промениш правилника в посока, която да забрани на народните представители да говорят свободно. Нещо, което не сме виждали в нито едно издание на български парламент до момента. Ако това не е мутренско поведение, не знам кое е”, заяви Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ обяви, че му е непонятно и как депутати като Татяна Дончева и Мая Манолова се определят като антистатукво.

„Това са хора, които аз помня от детството си. Тези хора се обръщат към мен и мои колеги, които сме между 25 и 29 години, като статукво”, добави Георгиев.
NOVA