/ iStock/Getty Images
Одре Азуле поздрави България по повод 65-ата годишнина от присъединяването ни към ЮНЕСКО
„От 65 години България е напълно отдадена на дейността на ЮНЕСКО. Заедно ЮНЕСКО и България работят, за да пресътворят убеждението на големия автор Цветан Тодоров: „Истинският морал, истинската справедливост, истинската ценност изискват преди всичко универсалност и следователно равенство на правата“. С тези думи генералният директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура ЮНЕСКО Одре Азуле поздрави България по повод 65-ата годишнина от присъединяването на страната ни към организацията, която отбелязваме на 17 май 2021 г.

В специално видеообръщение, посветено на годишнината, Одре Азуле заяви, че юбилеят е честване на 65-годишен съвместен труд, приятелство и сътрудничество.
 
Радев: Истинското европейско обединение е изградено върху споделени културни ценности

Генералният директор на ЮНЕСКО отбелязва приноса на България за световното наследство и култура и споделя впечатленията си от посещението си в България преди 2 години, когато участва в честванията за 24 май.
 
„Чух химна, посветен на 24 май, който скоро ще отекне във всички училища в страната. Той ни говори за значимостта на познанията и културата за българската нация - една концепция, изключително близка до тази, която ЮНЕСКО е призвана да носи като идеал в рамките на Обединените нации“, казва още Одре Азуле.