/ БГНЕС
Фестивалът „София диша” с издание и през юни
93969
Фестивалът „София диша” с издание и през юни
  • Фестивалът „София диша” с издание и през юни
Фестивалът „София диша” за първи път с издание през юни. Традиционното провеждане през август остава, но заради предстоящото българско председателство организаторите са подготвили програма и за последния уикенд от този месец, която ще е  генерална репетиция за догодина. 
 
В ефира на Дарик Стоян Николов съобщи, че тази година локацията ще е в района на храм-паметника „Св. Александър Невски”. Освен това за първи път в рамките на фестивала ще има зона, посветена на българските традиции.
 
Първото издание на фестивала ще се проведе на 24 и 25 юни, като в събота програмата ще започне от 16.00 часа и ще продължи до 22.00 часа, а в неделя от 10.00 до 21.30 часа.
 
Това издание, както и следващото през август, ще бъдат около храм-паметника "Св. Александър Невски" от ул. "Раковска" до бул. "Васил Левски". Ще има отново, както и миналата година, тематични зони - творческа, базарна, детска, спортна и релакс зона, като тази година се прибавя и една нова - зона "България", която е посветена на материалното и нематериално културно наследство на страната ни.