/ БГНЕС
Навръх Благовещение фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат на национален протест под прозорците на здравното министерство.

Медицински специалисти протестират пред здравното министерство (СНИМКИ)

Протестът, който ще започне в 12.00 ч., е под надслов: "Самостоятелна и независима професионално - съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото".
 
Организаторите заявяват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на министър Кирил Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ.
 
Медицинските сестри отново на протест, не вярват на обещанията на здравния министър

"Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена и от други професионални съсловия в здравеопазването, обществени и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси", заявяват от Сдружението на фелдшерите в България.