Феим Чаушев: За бизнесмен не ставам
Феим Чаушев: За бизнесмен не ставам / netinfo
Бившият министър на външните работи Феим Чаушев ще съди представителя на ОЛАФ Готфрид Манфред за нанесени материални щети. Това каза самият Чаушев в предаването „Денят” на Дарик.

Бившият външен министър обясни, че ще съди Манфред в Германия, защото е споменат в Доклада на ОЛАФ. „Казва се в доклада, че от страна на бившия министър на външните работи има политически чадър. Бил бизнес партньор на Людмил Стойков. Манфред трябва да докаже какъв бизнес имам със Стойков и имам ли изобщо някакъв бизнес”, допълни Чаушев.

„Аз никога не се съм се занимавал с бизнес и сигурно няма да се занимавам, защото, за да се занимава човек с това, трябва да има поне предпоставки и условия за тази работа, а пък от мен бизнесмен не става, защото цял живот съм се занимавал с външна политика”, коментира Чаушев.

Той коментира и темата за българските сестри, прекарали осем години в либийски затвор. По думите му, след като е била върната за преразглеждане втората им смъртна присъда, той е разбрал в конфиденциален разговор, че медиците скоро бъдат свободни: „Седнахме на четири очи с либийска страна и поставих въпроса – оттук нататък какво правим. Отговорът от либийската страна бе: Това, което ще ви кажа, да си остане между нас, то е съгласувано с нашия лидер – въпросът ще бъде решен. По всяка вероятност пак ще има смъртни присъди, но те ще след това ще бъдат отменени от Висшия съдебен съвет, така че сестрите ще се върнат в България”.

Целия разговор с Феим Чаушев чуйте в прикачения звуков файл.