Емел Етем: Оставката ми няма да спре дъждовете
Емел Етем: Оставката ми няма да спре дъждовете / netinfo
Всяка опозиционна партия има право да иска оставката на всеки един министър – това заяви министър Емел Етем по повод поисканата й от ВМРО оставка заради неспособността да се справи с обстановката с дъждовете в страната.

В „Денят” на Дарик министърът по държавната политика при бедствия и аварии заяви още: „Най-лесно е да се иска оставката на някого. Ако с моята оставка ще се спрат дъждовете и бедствията, ще се почистят речните корита и ще се построят всички диги и ВиК инсталации – няма проблем”. Министър Етем определи искането за оставката й като чисто политически ход.

Пред Дарик Емел Етем обяви, че само една община в страната е в бедствено положение. Ситуацията е овладяна – няма пострадали при наводненията, осигурен е подслон на всички хора в нужда, продължава изпомпването на водата в някои сгради. Все още е рано да се изчисли стойността на нанесените щети, каза още министър Етем.

На въпрос ще има ли санкции за кметове, министърът по държавната политика при бедствия и аварии отговори: „Проблем няма да се издаде акт на кмет – но дали това ще реши проблема със скъсана дига и непочистено речно корито, или непочистена шахта”.

Етем заяви още, че в бюджета за 2008 година за изграждане на телефон 112 са предвидени 20 милиона.

Цялото интервю с вицепремиера Емел Етем четете ТУК