Емел Етем: Няма да сваляме правителството, то само ще падне
Емел Етем: Няма да сваляме правителството, то само ще падне / снимкa: Радка Минчева
Емел Етем: Няма да сваляме правителството, то само ще падне
23024
Емел Етем: Няма да сваляме правителството, то само ще падне
  • Емел Етем: Няма да сваляме правителството, то само ще падне

Няма да сваляме правителството, то само ще падне с този проектобюджет и политики, особено в социалната сфера. Това заяви в Разград заместник-председателят на ДПС Емел Етем. Според нея разочаровани от новото управление са и бизнесът, и синдикатите, демотивация има и при държавните служители.

„Законите, които новите управляващи гласуваха, са лобистки и от частен интерес, а за тези, касаещи проблемите на обществото, дебатът бе притъпен чрез натиска на гласовете на мнозинството, липсва чуваемост по тези теми", каза Емел Етем.

На въпрос дали ДПС ще работи за сваляне на правителството, тя отговори, че то само ще падне. „С този проектобюджет, с всичките тези политики, които не ги виждаме, отива натам, кой каквото си направи сам, и другите не могат да му помогнат, особено социалната сфера. Това, което са очакванията на голяма част от българските граждани, всичко е абсолютно на минус, отстъпки от последните години, с които обществото свикна и изискваше от своите държавници".

За вот на недоверие ще мислим след изтичане на 100-те дни на управление, каза още Етем. Според нея разочарование от новата власт има и след бизнеса, и при синдикатите, демотивация цари и сред държавните служители, където имало безпринципни уволнения. 

„Сега това, което виждаме като поведение, ни връща много години назад. Някои хора, като че ли не са били в България, не са си изживели бурното политическото детство. Сега се опитват да занимават обществото с техния растеж. А държавата в момента се намира в много сериозно политическо и икономическо положение във връзка със световната криза и смяната на управлението", посочи Емел Етем.

Всевишният ще реши дали следващите избори ще са парламентарни, отговори на въпрос на Дарик депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Заедно с Етем той бе сред гостите на областна конференция на ДПС в Разград.