/ DarikNews.bg, Иван Лазаров
С впечатляваща демонстрация курсанти и преподаватели в Академията на МВР дадоха началото на новата учебна година. Пред погледите на гордите родители и в присъствието на политическото и професионалното ръководство на МВР, в двора на академията бъдещите полицаи и пожарникари извършиха две учебни акции - по арест на опасен престъпник и по потушаване на пожар, възникнал вследствие на автомобилна катастрофа.

Кампанията „Бъди войник” в Добрич показва на живо военна техника и оборудване

Под звуците на оркестъра на МВР почетният строй на курсантите, построен тържествено по повод юбилейната 50-та годишнина от създаването на академията, посрещна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който поздрави всички, стартиращи обучението си.

В академията постъпват 150 нови курсанти, разпределени в два факултета "Пожарно-аварийна безопасност и защита на населението" и "Полиция". "През всички тези години това висше учебно заведение се утвърди като единственото по рода си, което подготвя най-добрите кадри за националната сигурност. Това развива и различни технически науки, както и науки от общественото управление", заяви министър Маринов. 

За успешния старт на учебната 2019/2020 година бе извършен и водосвет, с който бе осветен флагът на академията, а с венци и цветя бъдещите служители на реда почетоха и паметта на загиналите от системата на МВР при изпълнение на професионалния си дълг. За загиналите има специално издигнат паметник в двора на учебното заведение.
 

Академия на МВР
DarikNews.bg, Иван Лазаров

Академия на МВР
DarikNews.bg, Иван Лазаров

Академия на МВР
DarikNews.bg, Иван Лазаров

Академия на МВР
DarikNews.bg, Иван Лазаров

Академия на МВР
DarikNews.bg, Иван Лазаров