Министърът на околната среда и водите Нено Димов вече е на разпит в Националното следствие. Пред вратите на "Г.М.Димитров" чакат и медиите,

за да разберат дали ще има задържане и повдигане на обвинение към министъра, или не. Още от сутринта тече спецакцията на специализираната прокуратура съвместно с ДАНС, МР и КПКОНПИ в две посоки - за водната криза и за вноса на боклук от Италия. По неофициална информация той е доведен в следствието след проведени обиски в негови жилища. Разпитите и претърсванията в МОСВ и в дома му били по-скоро в посока на второто разследване - за изгарянето на отпадъци от Италия у нас.

Отведоха министър Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата (СНИМКИ)

От екоминистерството министърът бе качен и съпроводен от разследващите в бус на Спецпрокуратурата, като и Нено Димов, и прокурорът на място уточниха, че той не е задържан.

По-рано днес в изявление в Перник за операцията на разследващите съобщи главният прокурор Иван Гешев. Той обяви, че предстоят по план разпити на около 30 лица, а в рамките на деня ще се знае дали ще има повдигнати обвинения.

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

По неофициална информация задържани за разпити са били и бившият шеф на ВиК Иван Витанов и ексобластната управителка Ирена Соколова.

Прокуристът на ВиК Перник инж. Камен Каменов също беше видян в следствието по-рано днес. По непотвърдена информация той е призован за разпит.

Шефът на ВиК и бившата областна на Перник арестувани за водата? (ВИДЕО)

Премиерът запази мълчание по въпроса за оставки в кабинета, като напомни, че е тема, която трябва да се обсъди най-напред с коалиционните партньори от Обединени патриоти. Димов пък е именно министър от тяхната квота.