Екатерина Михайлова: Щеще да ме е срам да съм депутат в 42-рото Народно събрание
Екатерина Михайлова: Щеще да ме е срам да съм депутат в 42-рото Народно събрание / снимка: Sofia Photo Agency, архив

При нас проблемът е, че като че ли все още не знаем основните неща, за които се борим, защото не сме се преборили истински. Казвам го на фона на това, което се случва в Украйна. Там виждаме един истински стремеж и борба за европейска интеграция. Това е цивилизационен избор, избор за принципи и за ценности. Там се борят, а при нас… Ние дори не разбрахме защо точно влизаме в ЕС. Това са част от проблемите, които съпътстват партиите и развитието на демокрацията.

Това коментира бившият председател на СДС Екатерина Михайлова пред Нова телевизия в отговор защо сега Съюзът на демократичните сили е история.

„Най-голямото нещо, което България е постигнала след 89-та година е този цивилизационен избор на НАТО и ЕС. И те са изключително важни. А когато постигнеш големи цели, е трудно да зададеш нови. Това беше един от проблемите големи на СДС”, обясни Михайлова.

По нейни думи, СДС е водело битката точно за този избор. След спечелването на тази битка обаче един от проблемите, който се явил, била невъзможността да формулиране на тези големи цели.

Във връзка с Реформаторския блок и дясното, Михайлова заяви, че се надява Реформаторският блок бързо да реши отношенията помежду си. „Очакваме вече големите идеи и хората, които ще ги реализират”, допълни тя.

„Доволна съм, че не съм депутат в този парламент, защото щях да се чувствам много некомфортно и щях да се срамувам от това, което става. Върнахме се преди 91-ва година. В момента слушаме само „ти си лош – а ти си по-лош” и няма заставане зад принципи и идеи”, отбеляза Екатерина Михайлова.

По темата „Христо Бисеров” Екатерина Михайлова обясни, че още преди повече от 10 години е казала кой е Христо Бисеров.

„Местан не може сега да е разбрал кой е Христо Бисеров, след като това бе публично известно”, категорична бе Екатерина Михайлова. Тя допълни, че още в онзи период е имало отказ да се предприемат действия за вкарване на правила, които да доведат до друг тип политическо поведение.

Източник: NovaNews.bg