Джамбазов ще ревизира действията на Шарланджиева по делото за „Топлофикация”
Джамбазов ще ревизира действията на Шарланджиева по делото за „Топлофикация” / netinfo

Наблюдаващият прокурор по делото за “Топлофикация” Божидар Джамбазов отрече да е засичал натиск на директора на Националното следствие Ангел Александров по разследването. Джамбазов ще ревизира всички следствени действия на Татяна Шарланджиева, за да се установи дали разследването е манипулирано.

От това, което знам до момента, имам основание да се съмнявам, че следователката Татяна Шарланджиева наистина е влияела на делото, заяви Божидар Джамбазов. Той напомни, че в крайна сметка е депозирно искане до Висшия съдебен съвет за уволнението й и той трябва да прецени.

Оттук нататък обаче заради съмненията в нейната коректност, според прокурора, стои въпросът за ревизиране на нейните действия по делото. Той обяви, че ще ревизира всички действия на следователката Шарланджиева по делото “Топлофикация”, ще направи анализ на начина, по който са събирани всички доказателства от нея и това, което е постъпило като информация.

Джамбазов допълни, че трябва да се направи обстоен анализ, за да се установи в каква степен са манипулирани доказателствата. Джамбазов обясни, че няма притеснения за делото, защото цялостното разследване се води в няколко посоки. Той обаче призна, че при всички положения случаят ще доведе до забавяне на разследването.