През деня ще е почти без валежи. Облачността ще започне постепенно да се разкъсва и намалява. Сутринта на места по поречията и в низините ще има мъгла. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса.

Температури от -2 до 28 градуса ни чакат през октомври

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места с ръмежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Как да останем бодри в лошото време

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

До какви болести може да доведе ходенето без чадър под дъжда

Във вторник и сряда ще има разкъсана облачност, предимно значителна през първия ден над Южна България. Вятърът ще стихне и в сутрешните часове ще на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ