Вътрешният министър Калин Стоянов разкри, че в складовете при взривовете в Елин Пелин е присъствал още един човек. Момче, което е оцеляло като по чудо при експлозиите.

„Стеснихме целия кръг от хора, които са били там - има двама свидетели очевидци - охраната, който е извел доц. Шишков и дъщеря му, и още едно младо момче - късметлия, който е бил на произшествието“, коментира Стоянов.

Той е бил в продължение на 20 минути вътре, докато се е развивал пожара. Момчето казало, че първоначално е влязъл в един микробус, за да се скрие. Колата се е запалила впоследствие, а то е избягало под оградата, спира случаен автомобил, който го закарва до гарата, откъдето се обажда на майка си.

Откриха тяло до склада за фойерверки в Елин Пелин

След това тя идва да го вземе, а късметлията се прибира вкъщи. „Малко безотговорно просто си пуска телевизора. А ние през това време се опитваме да разберем кой е бил по това време в склада. Все пак родителите на момчето са могли да проявят отговорност и да ни потърсят, а момчето трябваше да остане тук и да съдейства на властите", допълни вътрешният министър.

„От МВР разбрали за момчето чрез множество беседи с хората на място, изпратихме патрулка да го доведе. Момчето не е служител на фирмата. Тепърва ще се установява какво е правило това момче в склада след работно време, предстои много дълго разследване“, каза още министърът.

Припомняме, че при инцидента в складовете край Елин Пелин в четвъртък вечерта (25 юли) пострадаха тежко двама души - баща и дъщеря, които по-късно починаха. В петък стана ясно, че е починал доц. Петър Шишков - преподавател в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. От УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" съобщиха в събота, че е починала и младата жена, която беше приета в болницата след инцидента. А днес стана ясно, че е открито още едно тяло на мястото на произшествието.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня