Коментар на журналиста Йово Николов
„Не съм изненадан от изказването на Лена Бориславова. Видими са обществените говорители, които се изявяват и застават зад каузи на Русия. Тя каза, че имат информация за служители на специалните служби, които са били на заплата в руското посолство. Имам информация поне за двама, които са работели по темата за Северна Македония”.

Така разследващият журналист Йово Николов коментира думите на говорителя на кабинета в оставка. Бориславова заяви, че определени лица получават по 4000 лева на месец, за да защитават руския интерес. За тази информация тя се позова на доклади на службите за сигурност, съобщава NOVA.

Според журналиста правораздавателна система в България е комична.

Неделя е крайният срок изгонените руски дипломати да напуснат България

„В случая е малко по-различно. Според мен става въпрос за стратегическо изчистване на реципрочността на българската и руската дипломация”, каза той.

Той коментира и думите на Елеонора Митрофанова, която каза следното за Кирил Петков – „Ако беше променил риториката си и не говореше така, щеше да има дълъг политически живот”.

„Това е признание, че Русия се меси във вътрешните дела на България, страшен автогол. Не може да се дават подобни оценки. Тя абсолютно си признава, че ако Петков беше по-диалогичен към Русия, те може би нямаше да извършват някакви действа, с които да пречат”, поясни Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA