Павел Колев
Павел Колев / БГНЕС
За мен този клуб със 106-годишна история не заслужава това, което му се случва, каза Павел Колев
Две български фирми проявяват интерес да спонсорират ФК "Левски", разкри изпълнителният директор на "сините" Павел Колев. Той е получил писмата от двете компании днес и още не е имал време да се запознае с предложенията заради сапунката, която тече от сутринта с акциите на клуба.

Борисов отказа да приеме акциите на синия клуб

"Едната е голяма фирма", уточни Колев. отделно от това клубът води разговори и с чужда компания от доста време, но в момента се проверява нейната история и паричните й потоци.

"Водим разговори и с една чуждестранна фирма, аз очаквам проверка за почтеност, която се прави в чужбина, защото "Левски" не може да се идентифицира с офшорна компания", добави Павел Колев. За него циркът от сутринта с джиросаните акции, изпратени по Сашо Диков от Божков за Борисов, и впоследствие отказани, е недостоен за "Левски".

Сашо Диков е куриерът на Божков с акциите на "Левски" за Борисов

"За мен "Левски", като клуб със 106-годишна история, не заслужава това, което му се случва в момента", категоричен беше Павел Колев. Той призна, че е останал изненадан от хода на хазартния бос, който се укрива в Дубай, защото се е опитал да го убеди да прехвърли акциите на клуба, за да не е "Левски" с вързани ръце. Колев каза още, че има идея за изход и тя е дипломация, но не пожела да разкрие какво има предвид. С днешна дата Колев не е разговарял с Божков и не е знаел за днешния сценарий. Потвърди още, че Константин Папазов "не се е отказал да се нагърби с тази нелека задача".

Колев разкри и кой е най-добрият вариант за акциите на "Левски": "Според мен най-добре би било да се върнат на "Левски", за да няма морална обремененост"                    

Васил Божков прехвърли акциите на „Левски“ на премиера Бойко Борисов

Колев благодари на феновете на синия клуб за подкрепата, че не са оставили отбора си, въпреки че моментът е труден за всички.

"Надеждата в момента е във феновете. Надяваме се, че въпреки че изглежда малко цинично, предполагам, че 95% от българите са като мен - борят се за оцеляване, но иначе практическа възможност за постъпления в момента не виждам. По-подходящ момент едва ли сме имали, в който цялата левскарска общност да се обедини и да участва по-пълноценно в стратегическото планиране как да се развива "Левски" и това би довело до някаква еманципация на отбора", коментира Павел Колев.

На този етап има и пълно разбиране от играчите за забавяне на плащанията, всички знаят каква е ситуацията, всички го приеха спокойно", каза още Павел Колев. Все още не са готови резултатите от PCR-тестовете на футболистите.

"Имаме готовност за тренировъчен процес, чакаме резултатите от изследването", каза изпълнителният директор на "Герена". На играчите са били направени и функционални изследвания. "Продължаваме да си изпълняваме задълженията, за да не блокираме работата на "Левски", каза изпълнителният директор на синия клуб и от името на Управителния съвет, като потвърди, че към момента оставки няма. Няма и напуснали играчи.