/ БГНЕС
Отново недоволство на хората с увреждания пред парламента. Лагерите обаче остават два. От национално представителните организации се обявиха за продължаване на диалога с властта по новото законодателство за хората с увреждания. Майките обаче продължават да отказват да се върнат в работната група към социалното министерство.

Бисер Петков занесе на протестиращите вариантите на проектозакона за хора с уреждания
 
Нито един от двата лагера все още не се е запознал подробно с двата варианта на законопроекта за интеграция на хора с увреждания, които вчера социалният министър Бисер Петков донесе лично на протестиращите. Все пак от национално представените организации отново обявиха тезата си, че трябва да продължи реформата и диалогът със социалното министерство. В подкрепа на тази теза пред парламента се събраха около стотина техни представители, които поискаха да продължи работата по новото законодателство.

хора с увреждания протест
БГНЕС

От Съюза на слепите коментираха, че макар и да не познават в подробности двата варианта на законопроекта, които ще се обсъждат в работната група в понеделник, те застъпват тезата, че оценката на хората с увреждания трябва да се прави от Агенцията за социално подпомагане. Това гласи и един от двата законопроекта.

Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания
 
Майките на деца с увреждания също са преда парламента. По-рано тази сутрин те посрещнаха депутатите с детски играчки с посланието да мислят за децата им, докато са във ваканция. Те обаче обявиха, че поне физически няма да се върнат в работната група в понеделник, тъй като организират протест в съшия ден. Началният час на срещата на работната група е в 11 часа, техният протест е в обявен за 17 часа, но така или иначе те искат да се подготвят. Те заявиха и че не са се запознали с вариантите на готовия законопроект, даден им от министъра, но ще ги коментират единствено с писмено становище.

хора с увреждания протест
БГНЕС

Към обед протестът на национално представените организации започна да се разотива. Майките, които стоят пред парламента в продължение на месец, остават на място.