Социалният министър Бисер Петков
Социалният министър Бисер Петков / БГНЕС
Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания
98330
Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания
  • Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките на деца с увреждания
Социалният министър Бисер Петков се усъмни в мотивите на майките с увреждания да протестират. Той участва в разисквания за реформата в сферата в парламента.
 
Министърът обясни, че вчера добронамерено поканил майките да се върнат в работната група. "От това, което разбирам, защото след това беше проведен разговор с тях с предложение за среща, от това, което разбирам, всъщност се отказват от тази среща и това ме кара да се замислям по този въпрос", каза Петков.
 
И национално представените организации на хората с увреждания вдигнаха палатка

На въпрос какво според нето е обяснението, министърът каза: "Може би нарушено доверие между страните, защото да, текстове, които бяха представени на предходното заседание, вероятно не удовлетворяваха майките на деца с увреждания, но това е работен процес. Именно затова те са в работната група, за да изразяват съгласие или несъгласие с дадени предложения и това, че всъщност в текстовете е отпаднало тирето съответно "лична помощ-асистентска услуга", не мисля, че е достатъчно сериозен аргумент да се каже "Не, ние напускаме работната група, защото нашите предложения не се приемат", каза министърът.
 
Социалният министър съжали, че майките напускат работната група; считал ги за катализатор

Той допълни, че това, което бъде подготвено, ще бъде изпратено на електронните адреси до всички членове на работната група, а на заседанието всеки ще прецени дали да вземе отношение.