ДСБ очаква СДС да избере силен лидер с ясна визия
ДСБ очаква СДС да избере силен лидер с ясна визия / netinfo

„Ако бъдещото ръководство на СДС тръгне напред с аргумент, че Иван Костов трябва да "отстъпи встрани", те напълно затварят вратата за каквато и да било коалиция” – това заяви в Шумен заместник-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров.

Бих казал, че подобна опърничавост показва слабост и липса на самочувствие, добави той. По думите му няма нужда от такава коалиция и Иван Костов и ДСБ не се нуждаят от младши политически партньор, който няма самочувствие и се бои, че ще бъде засенчен: „Надяваме се СДС да направи избор на силен лидер с ясна визия и чак тогава можем да седнем и да сглобим нашите политически проекти, защото те нямат фундаментални разлики".

На въпрос кой от седемте кандидати според него би бил силен лидер той заяви, че най-силен ще бъде този, който вземе значително мнозинство на събранието. „Нивото на политическия продукт на ДСБ е много високо и искаме да видим насреща екип, който е способен да даде толкова високо ниво политически продукт и ще бъдем щастливи да седнем да разговаряме с такива хора", допълни Димитър Бъчваров.

Той каза още, че България ще навлезе в тежка криза. По думите му най-тежкият период на тази криза ще е не през 2009 г., а през 2010 г. Мисля, че няма цена, която да не можем да платим в условия на криза, за да възстановим доверието в България, доходите на хората и да излезем от икономиката на джиповете, каза Бъчваров. Той допълни, че ако избирателят отреди тази тежка задача, ДСБ е готова да се справи с нея и да участва в решенията.

Други новини от Шумен