ДСБ искат да се изясни истината за имотите на Доган
ДСБ искат да се изясни истината за имотите на Доган / netinfo

Парламентарно разследване за произхода на средствата, с които лидерът на ДПС Ахмед Доган е купил лично или чрез подставени лица 5 имота за десетки милиони лева поискаха от ДСБ в НС. Според депутати от ДПС няма проблеми с произхода на средствата, с които са купени имотите на Доган.

Като повод за настояването си от ДСБ посочиха зачестилите сигнали за корупция по високите етажи на властта и обявените от Ахмед Доган обръчи от фирми. Тъмносините са изпратили сигнал до председателя на Комисията за борба с корупцията в парламента Бойко Великов, съобщи Светослав Малинов. Той уточни, че става дума за имоти, които са изключително скъпи като построяване, обзавеждане, поддръжка и охрана.

В сигнала се настоява в срок от един месец той да изиска информация и да покани представители на Дирекцията за финансово разузнаване при ДАНС, НАП, общините, където са петте имота, Сметната палата и Агенцията по вписвания.

От ДСБ показаха сателитна снимка, от която се вижда, че имотът на Ахмед Доган в квартал „Бояна” в София е три пъти по-голям от президентската вила „Калина”. В отговор Рамадан Аталай, който е член на Комисията за борба с корупцията, каза, че не знае дали изобщо Ахмед Доган има тези имоти, но бил чувал, че и Атанас Атанасов, и Иван Костов имат достатъчно имоти за разследване.

На въпрос дали лидерът на ДПС е богат човек, Рамадан Аталай отговори, че Ахмед Доган е добър човек, богат по душа и мисли за България.

Добромир Загорски от левицата се съгласи да има такова разследване, но то да не касае само имотите на Ахмед Доган.