Дрязгите в дясно държат комунистите на власт според лидера на СДС
Дрязгите в дясно държат комунистите на власт според лидера на СДС / снимка: БГНЕС
Дрязгите в дясно държат комунистите на власт според лидера на СДС
17806
Дрязгите в дясно държат комунистите на власт според лидера на СДС
  • Дрязгите в дясно държат комунистите на власт според лидера на СДС

Лидерът на СДС Мартин Димитров предупреди, че ако дрязгите в дясно продължават, винаги ще управляват комунисти. Коментарът му беше по повод нарастващото напрежение в партията заради сините противници на коалицията с ДСБ за изборите.

 

Председателят на ДСБ Иван Костов от своя страна призова за спиране на интригите в дясно и търсене на по-широко съгласие.

 

„Моята роля оттук нататък е да изпълнявам решенията на Националния съвет. Вярвам, че колегите ще видят голямата цел. Докато продължаваме с дрязгите в дясно, с тези проблеми, винаги ще ни управляват комунистите. Те ги насърчават. Гледам сега по медиите едни писания, това се прави съвсем целенасочено. Моето усещане е, че объркахме много сметки, никой не слагаше такова обединение в сметките”, коментира Мартин Димитров.

 

„Всичко, което е трябвало е било договорено, за да има сериозно и стабилно споразумение, което добре да отразява вижданията на двете страни преди преговорите. Не съветвам никой да търси в тези неща някакви интриги, защото е лошо, ако цялата българска политическа сцена е само интриги. Нека това нещо да се спре”, каза лидерът на ДСБ.