/ Снимка: Георги Димитров
Реакцията на България в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция, заяви лидерът на ДПС
Нагласата е нашият призив от 2016 г. най-сетне да се реализира - да има нормалност в политиката, за да преодолеем проблемите. Без да преодолеем политическата криза, няма как да преодолеем другите проблеми. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след като от Движението внесоха документи за регистрация в ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Според Карадайъ, реакцията на България в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция е повод за национална гордост. По думите цяла България, независимо от политическата принадлежност са се включили в кампанията на ДПС за помощ на пострадалите.

Снимка: Георги Димитров


"Не само по време на бедствия трябва да се мобилизираме и да преодоляваме проблемите. Тази политическа криза е от две години и половина. За пореден път отиваме към ненужни парламентарни избори. Когато липсва диалогът на терена на политиката, няма как да има нормалност, няма как да има мнозинство, няма как да има редовен кабинет. За диалог призоваваме от 2016 година", изтъкна още лидерът на ДПС.

Демерджиев обясни за санкционираните по закона „Магнитски“

Той призова кампанията да е спокойна, без да се лепят ненужни етикети един на други. "За нас е много важно сигналът на българския избирател - едноличните управления водят до такива ситуации. Българският парламент направи така, че дори две партии не са достатъчни за мнозинство. Тоест българските граждани ни казват, че ни изпращат в диалог и взаимен контрол да ни решавате проблемите, а не да си лепите етикети един на други", посочи още той.

Карадайъ прогнозира, че структурата на следващото НС няма да е толкова различна от последното.

Той коментира и санкциите "Магнитски". За две години още не сме видели факти по адрес на г-н Пеевски. И предвид върховенството на закона, което за нас е основна ценност - невинен до доказване на противното, г-н Пеевски обжалва административния акт на САЩ. Ако има достатъчно номинации, надявам се, че няма да се откаже и ще бъде част от листите", посочи Карадайъ.

 

Снимка: Георги Димитров