/ ДПС
Това стана ясно от политическа декларация на партийното ръководство
ДПС избра петима заместници на лидера Мустафа Карадайъ на онлайн заседание на Централния съвет на партията, попълни състава на Централното оперативно бюро и излезе с политическа декларация, в която даде заявка, че няма да подкрепи втори мандат на сегашния президент Румен Радев.

За заместник-председатели на движението са избрани депутатите Ахмед Ахмедов, който ще отговаря за организационната дейност, Йордан Цонев с ресор Зелен пакт-Икономическа политика-Бюджет и Халил Летифов, чието поле на отговорности ще бъде темата Зелен пакт - Транспорт - Информационни технологии.

Другите двама заместници на Карадайъ са бившият екоминистър Станислав Анастасов, който ще отговаря за
Зелен пакт - Европарламент - Либерални политики, и кметът на Кърджали Хасан Азис с ресор Зелен пакт - Местно самоуправление - Регионални съвети, съобщиха от партията.

Действащи депутати и знакови лица на ДПС пък влизат в оперативното ръководство.

Новите членове на ЦОБ са:

Джевдет Чакъров
Джейхан Ибрямов
Емел Етем
Илхан Кючюк
Имрен Мехмедова
Камен Костадинов
Нигяр Джафер
Рамадан Аталай
Севинч Солокова
Сезгин Мехмед
Филиз Хюсменов
Хамид Хамид
Юнал Лютфи
Янко Янков

 
От ДПС огласиха политическа декларация, в която призоваха избирателите да бъдат много отговорни към парламентарния и президентския вот.

„Всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание - избор за настоящето и бъдещето. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата. Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз. Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката.

Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител.

Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката.

За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години", заявиха от ДПС и така намекнаха, че няма да подкрепят сегашния държавен глава за втори мандат.

От ДПС отправят послание и към мобилизация на своя електорат през изборната година.


"Изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти.

Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие. С идеи и аргументи в една толерантна кампания. Ние от ДПС имаме какво да предложим на българските граждани, имаме и идеите, програмите и кадрите. В конкурентна среда ще издигаме нашите кадри и веднъж, като ги издигнем, ще ги подкрепим, защото те ще защитават тезите и програмата на ДПС. А това е програмата, с която България ще получи своя шанс да постигне ускорено догонващо икономическо развитие“, казват още от ДПС.