/ БГНЕС
Централният съвет на партията ще избере ново оперативно ръководство
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави членовете и симпатизантите на движението по повод 31-годишнината от създаването му във Фейсбук профила си.

Днес ще се проведе и първото заседание на новоизбрания Централен съвет на ДПС. ЦС ще заседава онлайн и ще избере състава на оперативния орган ЦОБ.

Онлайн заседанието ще бъде проведено в духа на 31-та годишнина от основаването на Движението за права и свободи.

По повод рождения ден на партията председателят Мустафа Карадайъ поздрави структурите на партията.

"За мен е чест и привилегия да ви поздравя с годишнината и да ви пожелая винаги да сме заедно в общата ни мисия да пазим мира и демокрацията, да гарантираме правата и свободите на всички български граждани, да бъдем равноправни в Европа и света. Нашето самочувствие не се основава само на годините и на успехите ни във времето", написа Карадайъ.

"Ние черпим самочувствието си най-вече от това, че още в тоталитарната епоха осъзнахме, че заедно можем да се изправим срещу държавната машина в името на своите имена и на свободата да изповядваме религията си. Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС. Днешната годишнина е и повод да се преклоним пред паметта на всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, пред паметта на всички, които участваха в създаването на ДПС. С благодарност се обръщаме към създателя на ДПС - д-р Ахмед Доган, и всички първи участници в полагането на основите, пожелаваме им много здраве и нови успехи по пътя", посочва в поздравителния адрес.

Карадайъ отново призова за обединение на всички усилия за справяне с по думите му "най-голямото предизвикателство пред човечеството за последните години" - Covid-19.

"Скъпи депесари, скъпи приятели, на вас и на вашите близки от сърце желая здраве и късмет, благополучие и просперитет! Да не забравяме, че най-ярко светят онези звезди, които осветяват пътя на другите. Да бъдем силни в заедността и никога да не губим вярата, че заедно можем да се справим с всички трудности и изпитания!", написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
 

 

Скъпи депесари, Скъпи приятели! Днес ДПС навършва 31 години. ​За мен е чест и привилегия да ви поздравя с годишнината и...

Публикувахте от Mustafa Karadayi в Понеделник, 4 януари 2021 г.