/ БГНЕС
Проектът на ГЕРБ не отговаря на заявката за рестарт, категоричен е лидерът на движението
ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и няма да гласува за свикване на ВНС. Това е позицията на партията, оповестена пред медиите от лидера й Мустафа Карадайъ. Решението бе взето на заседанието на Централното оперативно бюро.

Мотивите за отказ от подкрепа на предложението на ГЕРБ е, че проектът е поредният удар срещу демокрацията и държавността, посочи Карадйъ.

Проектът се отрича от общочовешки ценности, като свобода и мир, отказва правата на личността да бъдат издигнати във върховен принцип. Новата Конституция категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт, зяви още Карадайъ.

Мустафа Карадайъ ДПС
БГНЕС


Той допълни, че заседанието на ЦОБ продължава вече по други актуални теми, като политическата ситуация в страната.

Така, към момента, управляващите не събират 120 подписа за нова Конституция и свикване на ВНС, тъй като ДПС и БСП със сигурност няма да подкрепят идеята, ВОЛЯ още не е обявила какъв курс ще поеме, а не се знае на каква позиция са независимите депутати от "Атака".

Сигурните гласове към момента са 116 - на депутатите на ГЕРБ и Обединените патриоти, при положение, че от ВМРО изказаха принципна подкрепа, но под условие - срещу влизане на техните 6 предложение за промени в Конституцията.