/ БГНЕС
Кворумът е ангажимент на управляващите, напомни депутатът Хамид Хамид
Кворумът е ангажимент на мнозинството, напомниха от ДПС думите на лидера на ГЕРБ. Повод за коментара беше тазсутрешният провален кворум.

"Искам да ви напомня и цитирам председателя на най-голямата политическа сила, който винаги е казвал и аз съм съгласен с него, че кворумът е ангажимент на мнозинството", обясни на брифинг депутатът от ДПС.

Хамид обясни, че от движението са решили впоследствие, при втората регистрация на депутатите да не се регистрират. При първата регистрация в 9 ч. се регистрирали всичките 12 присъстващи от тяхната група, но при втората представителите на ДПС преценили да не го правят, след като видели, че от мнозинството ги няма.

"Видяхме, че мнозинството ги няма, най-вероятно обикалят министерствата за последно. И когато опозицията се регистрира и управляващите ги няма, явно не искат да ходят на работа.

"Колегите, които са били после вътре в залата при последващата регистрация така са преценили да не се регистрират, тоест, това е решение ad hoc", обясни той реакцията на ДПС.

"А това, че депутатите на мнозинството или спинкат сладко, или обикалят министерствата, това си е тяхна работа", отсече той.

Хамид Хамид добави, че е имал вчера технически проблеми и не е могъл да се регистрира заради старите пултове. 

"Тази зала все пак струва 18 млн. и няма как да ми вземат възможността да се регистрирам сутрин. Помолих да ми осигурят и днес пултът ми работеше прекрасно и се регистрирах", коментира още Хамид.