За пореден път българските избиратели не овластиха никой да има еднопартийно мнозинство в парламента и да управлява. Това коментира лидерът на "Движението за права и свободи" Мустафа Карадайъ след края на изборния ден.

ПП: Загубихме изборите, ГЕРБ И ДПС да направят коалиция и да управляват

"Гражданите изпратиха силен сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да имат диалог и да търсят коалиция помежду си", допълни той. "Шапката на всички кризи е политическата", убеден е той.

"Първо трябва да се реши политическата криза. Нормалност в политиката и диалог. Българските избиратели не гласуват хората да се противопоставят и да се мразят, а гласуват да се търсят решения на проблемите", категоричен е Карадайъ.

Той апелира към всички партийни лидери, чийто формации ще влязат в 48-ото Народно събрание да преодолеят егото си и да търсят обединение.

Костадинов: Ще подкрепим правителство, което приеме нашите политики

"Предизборната реторика остава в предизборната кампания. Когато вече има редовно избрано НС, ние можем с всички отговорни за решаване на проблемите на хората да говорим за формули за съставяне на стабилно управление и правителство. Виждаме нашите евроатлантически партньори как са притеснени от кризата в България. Ние трябва да подхождаме отговорно към ангажиментите ни", заяви Мустафа Карадайъ, запитан дали е готов на коалиция.