Доган не приема коалиционно поведение като това на НДСВ
Доган не приема коалиционно поведение като това на НДСВ / netinfo

Лидерът на ДПС Ахмед Доган бе категоричен, че в ролята си на мандатоносител не приема подобно коалиционно поведение като това на НДСВ. Той съобщи, че структурните и персоналните промени в правителството, в това число и в МВР, ще бъдат осъществени възможно най-скоро.

Когато има вотове на доверие, на недоверие като че ли визията за допълнителни политически дивиденти на една политическа сила ги обсебва. Аз не укорявам НДСВ за това, това е тяхна отговорност. Това, което много ясно изказа премиерът на страната, каза Доган.

Не става въпрос само за структурни и персонални промени в Министерството на вътрешните работи. Бъдете убедени такива във всички случаи ще се направят. На този етап, имам предвид в днешния час, 16,30 или нещо подобно, оставката на министър Петков не решава проблемите в МВР. Друг е въпрсът дали оставането му решава проблемите в МВР, коментира лидерът на ДПС.

Когато говорим за промени, те не трябва да се отлагат във времето нито за МВР, нито за провителството. Имаме два риска – вътрешния риск да нямаме адекватни послания към българските граждани и да бъде наказани; другият риск е външен, към нашите европейски партньори. Ако не предприемем адекватни политически действия за структурни и персонални промени в кабинета, може би структурните няма да бъдат достатъчни, за да си изчистим имиджа на политически субект в лицета на правителството, което може да поеме тежестта и има волята, ресурса да доведе нещата до край, допълни Ахмед Доган.