Влизам в политиката по неволя, каза шефът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в „Неделята на NOVA“ за включването му в листата на АБВ.

„Тази криза изкара на показ някои много големи недъзи на нашето здравеопазване. Те са причината за това тежко протичане на кризата. Болниците се препълват с болни, които могат да се лекуват вкъщи. Хоспитализация се налага в много малко от случаите“, убеден е той.

При влизане в парламента докторът увери, че потърси „разумни хора, с които да се съюзя и да намерим решение. Така не бива да продължава повече“, смята той.

Доц. Мангъров призова избирателите да отидат до урните: „Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните“, агитира Мангъров.

„Не са ме търсили от други политически партии. Аз съм приятел с премиера. Ние имаме някои различни виждания по основни въпроси, но това не ни пречи да бъдем приятели. Дали ще работим заедно е въпрос на преговори“, сподели той.

Доц. Мангъров напомни, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80% от населението на света премине през заболяването. „Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“.

Източник: NOVA