"От наш достоверен източник знаем, че се оказва, че през една българска банка минават големи парични преводи във връзка с Русия. Тоест - перат се пари от сделки на руски олигарси чрез преводи. Не става дума за банка с български собственик. Този законопроект трябва да бъде приет по най-бързия начин, така тази банка няма да има възможност да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим темата в НС, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде факт". Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за "На фокус".

"Не виждам как ПП няма да ни подкрепят с първи мандат при положение, че колегите им предлагат да имаме споделена отговорност в един кабинет - половината министерства да са наши, половината техни. Взаимно да се контролираме. Предлагаме им да участват във властта справедливо на базата на мандатите. План "Б" за държавата е сформиране на кабинет с трети мандат, защото никой не иска да подкрепи ПП с втория", подчерта той. 

По думите му няма логика да си втори и да искаш направиш кабинет с 60 депутата от 240. "Сега искат да управляват еднолично, това не е парламентарна република. По-рано Василев каза, че ако не ги подкрепим, ще говорят с всички други - нали те бяха лошите сили? Срещу какво ще преговарят да ги подкрепят? След като президентът връчи първи мандат на нас, трябва да предложим правителство.

Имаме 5-6 депутата повече, може би ще ни стигнат този път. ГЕРБ ще говори с всички, напълно безотговорно ще е да се отиде за шести път на избори", коментира той. 

Според него инфлацията е над 27-28% откакто управляват Петков и Василев още като служебни министри. "ПП се държат като малки деца, уж имаме едни и същи ценности. Симулират опит да направят правителство и така се поставят в изолация, сякаш всички трябва да изпълняват техните капризи. 12 млрд. дупка държавата никога не е имала в бюджета. Не виждам защо кабинетът да е за 6 месеца или за година, едно правителство трябва да издържи пълен мандат. За година не можем да оправим само дефицитите", заяви Добрев. 

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA