/ БГНЕС
"Напълно спазена е процедурата за избор на главен прокурор. Законът не въвежда като необходимост повече от един участник", каза съдия Димитър Узунов, бивш представляващ ВСС, по бТВ. 

Съдията припомни, че когато е избиран Сотир Цацаров, е имало 2 кандидатури, но тогава пак е имало недоволни.

Радев отказа да издаде указ за избрания от ВСС Иван Гешев


"Тези, които днес са недоволни, и тогава бяха недоволни, каза Узунов и добави, че днес се използват плакати от времето на Цацаров.

"Нима Борис Велчев, когато беше избран, да нямаше легитимност - и той беше единствен кандидат. Единствената разлика с тогава е в субектите, които издигат. Протестиращият сега наложи правилата, които действат в момента - съдиите сами да избират административните си ръководители, прокурорите също. При намесата от страна на президента къде отива съдийското самоуправление, къде отива подкрепата на прокурорите, попита той.

Гешев: Благодаря на президента, че се произнесе в разумен срок

Според него ще дойде време, когато няма да има желаещ за административна дейност. "Когато те издигнат, върху теб се изливат кофи с помия. Най-вероятно ВСС отново ще се събере, за да гласува предложението за главен прокурор", смята Узунов.

"Ако има повече от 17 гласа, държавният глава трябва да подпише указа за назначаването на Иван Гешев", категоричен бе той.