Димитър Маринов
Димитър Маринов / Gulliver/Getty Images
Актьорът Димитър Маринов ще открие академия за актьори с интерес към кино, реклами и телевизия - Screen Acting Academy. Заниманията са в групи и ще се провеждат между 25 ноември и 6 декември 2019 г., съобщиха от НДК, домакин на проекта.

"За да си добър като актьор, трябва да си по-добър като човек", казва Маринов, който от години живее и работи в Америка. В началото на тази година той прослави България на червения килим на "Оскар"-ите като част от екипа на "Зелената книга", отличен в категорията най-добър филм.

Актьорът Димитър Маринов представя в Пловдив носителят на "Оскар" "Зелената книга"

В академията ще могат да участват всички с професионален опит, както и такива с интерес към актьорската професия, тийнейджъри и възрастни до 35 години.

"Аз идвам в България, за да споделя умения и опит, не да преподавам", заявява Маринов. Целта му да сподели опита от сцените и от екраните в Холивуд, и да поощри младите актьори в следването на мечтите им. Очакванията му са младите да се включват с талант и идеи, за да се родят артистични и професионални предизвикателства.

Димитър Маринов пристигна в България (ВИДЕО)

За да насърчи и провокира участниците, Маринов ще представи техники и похвати на холивудската школа на Бернард Хилър и на "Маринов актърс студио", съчетани с най-ценното от американската система на обучение за подготовка на актьори в киноиндустрията.

Освен многобройните си ангажименти като актьор, в момента Димитър Маринов е част от екипа на актьорското студио на Бернард Хилър, смятано за най-високо ниво в Холивуд. Бернард Хилър е гуру във филмовите среди, който лично кани българина за главен асистент-преподавател в студиото си.

Българско знаме на наградите „Оскар“ (ВИДЕО)

Хилър открива и подготвя някои от най-големите имена на Холивуд като Леонардо ди Каприо, Камерън Диас, Костя Ронин. Именно Бернард Хилър подготвя актьорски Лейди Гага за ролята й във филма "Роди се звезда". До момента в студиото му са гостували над 45 носители и номинирани на "Оскар" актьори като Ал Пачино, Джереми Айрънс, Ванеса Редгрейв, режисьори и филмови продуценти
БТА