Предлага се най-добрият бюджет от всичките досега, заяви в ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.
 
„Предвиждат се 4,5 милиарда повече приходи. Това значи, че за 2 години имаме увеличение на брутния продукт с 10 милиарда. Имаме предложение за увеличение на заплатите в бюджетния сектор с 10% и с 20% на учителите. В социалния сектор имаме предвидени 150 милиона за майките на деца с увреждания. На Националния съвет за тристранно сътрудничество нямаше недоволни от бюджета, който се предлага”, заяви Главчев.

Държавният бюджет влиза на първо четене в НС
 
По думите му, сега управляващите са насочили усилията си към повишаване на доходите.
 
„Правят се усилия за повишаване на доходите и те вече имат реален измерител, недостатъчен, но никой преди това не е правил нещо подобно”, коментира Главчев.

Парламентът прие на първо четене бюджета на ДОО за догодина
 
Относно протестите, Главчев заяви, че всеки има право да протестира.
 
Хората не искат избори, върху нас е отговорността да подобряваме качеството на живот”, коментира още Главчев.

Бюджетът на НЗОК мина на първо четене - ето какво включва
 
Относно исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, Главчев коментира, че това е личен акт, но има и политическо решение.
 
„Имаше решение на коалиционен съвет. Не смятам, че конструкцията ще се срути, тя е доста стабилна, има коалиционно споразумение”, коментира депутатът.
 
„Доверието към правителството не пада, социологическите проучвания сочат, че правителството се ползва с доверие. Повечето хора не искат предсрочни избори”, заяви Главчев.
nova.bg