/ NOVA
Актрисата Диана Димитрова сподели нова порция снимки в официалния си профил във фейсбук и ги определи като доказателство за „упражненото върху нея насилие“. Повод за тяхното споделяне по думите на актрисата са появили се спекулации по случая и „опитите за манипулация на фактите“.

„Публикувам за първи път тази снимка, която е част от Съдебно медицинска експертна справка № П-19/2023г. по описа на ВМА и цитат от преписката РБ Софийска районна прокуратура № 51990/ 22, 07.03.2023 : ''Действително в настоящия казус се установява, че по тялото на Диана Димитрова има причинени мекотъканни травми – оток и кръвонасядания в областта на лява предно-странична част на лицето и лява раменница'', пише в преписката, която цитира актрисата.

„Казано с по-прости думи травмите от побоя са видни. Ясно се вижда следата от грайфера на обувката от ритника, който получих в главата“, посочва още Диана Димитрова и допълва „Като актриса, участвала в множество български и чуждестранни продукции, знам каква е разликата от сценичен грим и истински травми. Гримът се измива, а истинските травми остават видими и невидими белези за цял живот.“



Високото напрежение между Диана Димитрова и Юлиан Вергов не стихва. Ден, след като прокуратурата отказа да образува дело за насилие по жалба на актрисата с мотив, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление, Вергов за първи път излезе с публична позиция по казуса.

В нея той обясни, че никога не е удрял Димитрова, а единственият конфликт, който е имал с нея, бил чисто словесен заради забелязани от него съобщения в телефона на дъщеря му от Димитрова.

„Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна“, заяви Вергов.

Актрисата отговори, че ще съди Вергов за клевета, като посочи, че не е чувала „по-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца” по неин адрес.

„Официално искам да кажа, че ще съдя лицето Юлиан Вергов за клевета след изказванията му днес. По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре „пазен” от закона”, написа във Facebook Димитрова.

„Когато човек е открит и невинен, излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци. Аз нямам какво да крия”, посочи актрисата и допълни: „Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи, заради един изрод”.