/ NOVA
Прокуратурата се самосезира
Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информация, оповестена от актрисата Диана Димитрова във Фейсбук, в която твърди, че преди 5 години по време на снимки е станала жертва на насилие.

Софийска районна прокуратура образува преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от актрисата, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Актрисата разказа в свой пост в профила си във Фейсбук, че преди 5 години е станала жертва на насилие. Нещо повече - насилникът я е заплашил пред 30 души, че ще го направи отново.

"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак", пише Димитрова.

"Толкова силно стисках зъби, че започнаха да се чупят в устата ми", добавя актрисата и разказва, че с насилника се е наложило да работят няколко пъти заедно.

По думите й много  хора с които е работила тогава са станали свидетели, но са предпочели да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. 'И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди".