Детето, което падна от третия етаж, искало да отиде при вуйчо си
Детето, което падна от третия етаж, искало да отиде при вуйчо си / netinfo

Пострадалата тази сутрин третокласничка от Дома за деца без родителски грижи „Петко Славейков" в столицата Емилия Колева е искала да избяга и да иде при вуйчо си. С помощта на по-голямо момиче от дома тя е опитала да слезе по чаршаф през прозореца от третия етаж. Това научи Дарик на място от част от децата и дежурните възпитатели, докато правеха пролетно почистване на задния двор.

Емилия е паднала около 10 ч. Тя е настанена в „Пирогов", откъдето на този етап отказаха конкретна информация за състоянието й.

Противоречиви са разказите на децата от дома. Според някои от тях друго дете е люляло Емилия и тя е паднала от прозореца. Възпитателка разказа, че всеки си има група, за която отговаря. Това детенце, с което се случи, каза на колежката, която отговаря за начален курс, че ще се качи да си вземе дреха. Ние сме всички в столовата, тя се качва. Надвесва се силно над прозореца, дали нарочно, и пада. Имало е по-голямо дете, което е държало чаршаф. Тя е искала да отиде при вуйчо си. А знае, че ние нямаме право да я пуснем, такъв е реда, допълва разказа си тя.