„Детето е без опасност за живота и можем да започнем възстановителните операции. В понеделник ще бъде извършена лицево-челюстна операция. След допълнителни снимки и изследване ще видим дали имобилизацията, която е поставена на ръката е довела до разместване. Ако има такова, ще се извърши оперативно наместване”, коментира д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ „Св. Анна”.

Предложение: Колите на НСО да са оборудвани с камери (ВИДЕО)

„Детето вече е изправено до леглото, направило е няколко крачки и отново е легнало. Състоянието му е много добро след това, което е претърпяло. След извършване на двете операции, то може да бъде освободено за домашно лечение”, добави Близнаков.

Състоянието му позволява да се пристъпи утре към първата от възстановителните операции, която е за лицево-челюстните травми. След допълнителни снимки и изследвания ще се прецени дали да се направи ортопедична операция във вторник за слагане на имплант на мястото на счупване на предмишницата. Няколко дни след извършването на двете операции детето може да бъде изписано, предаде БТА.

Друго пострадало дете, което е било пешеходец около зала "Арена Армеец" и е пациент на болницата, също е в добро състояние.