Депутатът Георги Стоилов
Депутатът Георги Стоилов / БГНЕС, архив
Изпълнителното бюро на БСП изслуша депутата Георги Стоилов, чийто брат е един от задържаните от акцията на ГДБОП в Русе. Бизнесменът Илия Стоилов е сред арестуваните и обвинени за участие в организирана престъпна група за изнудване и рекет.  От прокуратурата обявиха, че именно депутатският брат е ръководил бандата.
 
От своя страна народният представител Георги Стоилов заяви, че не мисли да подава оставка, но ще се съобрази с решението на парламентарната си група. В кулоарите на парламента депутатът Драгомир Стойнев коментира, че колегата му няма нищо общо с делата на брат си и не бива да носи отговорност за това.
 
Шестима задържани при спецакцията в Русе остават в ареста

Георги Стоилов бе изслушан в ИБ на партията и вероятно в сряда ще бъде изслушан и от парламентарната група.
 
Пред Изпълнителното бюро Стоилов заявил, че няма никакво отношение към действията на брат си. Бил категоричен и че двамата никога не са имали бизнес взаимоотношения, а техният живот се е развивал по различни пътища.

Десет души са задържани при спецакцията в Русе (ВИДЕО)

"Ние не можем и да упрекваме някого за това какво точно е правил брат му. Ако се появи и най-малкото отношение на Стоилов, че има конкретни връзки или пък предположения, разбира се, че той трябва да понесе своята политическа отговорност. Но на този етап няма и нямаме причина да се съмняваме в неговите думи", каза Драгомир Стойнев.
 
ГДБОП влезе в заведения на брат на депутат от БСП (СНИМКИ)

Той силно се надява, че зад акцията не стои политически елемент. "Мисля, че отдавна отмина времето, в което някой трябваше да носи отговорност за постъпките на свой роднина", коментира народният представител.