Десет души са задържани до момента в Русе при акция на служители на ГДБОП, ръководена от Специализираната прокуратура. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
ГДБОП влезе в заведения на брат на депутат от БСП (СНИМКИ)

"В момента на територията на Русе се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието на ГДБОП. Провежда се разследване за организирана престъпна група, която се занимава с разпространение на наркотични вещества и рекет", допълни тя.

Извършват се претърсвания в различни обекти - жилища, офиси, а също нощно заведение, заложна къща и кафене, намиращи се в централната част на града. Изземвания са извършени в заведение на централната улица „Борисова", в намиращата се в пресечката й заложна къща "Монарх", както и в едноименния нощен клуб на ул. "Райко Даскалов".
 
ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА В РУСЕ

"Повече не можем да съобщим, защото ще попречим на колегите, на които им предстои да продължат следствените действия за постигане на максимален резултат", обясни Арнаудова.

Според информации сред задържаните е Илия Стоилов - брат на депутата от БСП Георги Стоилов, съобщава "24 часа". Той е известен като човека, който държи нощните клубове с танцьорки в града.
БТА