Членовете на антикорупционната комисия да се избират от Народното събрание с мнозинство от две трети, решиха депутатите с приети на второ четене текстове от законопроекта за противодействие на корупцията, внесен от Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители.

Парламентът днес продължи обсъждането на второ четене на законопроекта за противодействие на корупцията на редовното си заседание.

След словесен сблъсък: Депутатите приключиха заседанието си, без да гласуват текстове от антикорупционния закон

Антикорупционният закон бе трета точка в предложения дневен ред. 

Във вторник, на извънредно заседание, депутатите започнаха разглеждането на второ четене на законопроекта на противодействие на корупцията. С него се създава Комисия за противодействие на корупцията, която ще се състои от трима членове. Комисията се председателства на ротационен принцип за по две години от всеки един от членовете, като редът на председателстване се определя чрез жребий между тях при встъпването им в длъжност.

Дебат в пленарната зала предизвикаха предложенията на Стою Стоев от "Продължаваме промяната-Демократична България" членовете на бъдещия антикорупционен орган да се избират от Народното събрание с мнозинство от две трети, както и номинационната комисия да изготвя подробен доклад и „препоръчително класиране на кандидатите".
Теодора Цанева/БТА