Парламентът гласува прекратяване на пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Христо Иванов.

enlightenedРешението бе взето с пълно единодушие. 225 народни представители гласуваха „за„ 
прекратяване пълномощията на Христо Иванов като депутат. 

В дневния ред на пленарното заседание е и проект на решение за избиране на временна комисия за изработване на проект на правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Преди началото на заседанието председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян свика председателски съвет, на който беше обсъден дневният ред, след което беше приет от пленарната залата.

В първия ден на 50-ото Народно събрание Христо Иванов подаде заявление в деловодството на парламента за прекратяване пълномощията му като народен представител.

„Искам всички да застанем на висотата на парламентарната трибуна и да благодарим на Христо Иванов, че въпреки всичките трудности и различия той беше един диалогичен народен представител, с който всички сме имали възможност да работим и за мен беше чест да бъда рамо до рамо с него“. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Ако всеки народен представител направи промяна в България с размера на тази, която Христо Иванов направи, България ще бъде различна държава“, каза Петков.

Той благодари на Христо Иванов и пожела „всеки един от нас да има поне такава значима роля в развитието на тази държава, както Христо Иванов“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Теодора Цанева, БТА/ БГНЕС