/ NOVA
Обвиненията, които съм видял за Петя Банкова, не са за корупция. А за разместване на хора на различни позиции – това е част от нейната длъжностна характеристика. Така коментира пред журналисти Николай Денков от ПП–ДБ внесения по-рано днес доклад от Делян Пеевски в МВР, Прокуратурата и ДАНС относно дейността на Временната комисия от 49 НС за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

Пеевски изпрати в службите доклада за корупцията в Агенция „Митници“

„Пеевски е изпратил един доклад на 3 месеца до всички възможни институции. Това е изключително нескопосан метод да се опита да прикрие проблемите, които имат в ДПС – раздор, скандали и разцепление. На второ място той беше привикан за изслушване в Комисията за Нотариуса и Осемте джуджета“, допълни той.

Денков припомни, че Асен Василев се е явил в Комисията за Агенция „Митници“ и е отговорил на всички въпроси. По думите му Асен Василев няма какво да крие и няма от какво да се притеснява.

Съдът остави в ареста шефката на агенция „Митници“ Петя Банкова

И обобщи, че Пеевски се опитва да отклони вниманието от истинския му проблем и го призова да се яви в комисията и да представи неговата версия.

Напомняме, че заедно с още трима души Банкова бе обвинена за участие в престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня