Въпреки че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ, от „Продължаваме Промяната” може да дадат гласа си за някои неотложни законопроекти - най-вече този за бюджета. Това стана ясно от изявление пред NOVA на депутата и бивш министър на образованието професор Николай Денков.

Според него ако се стигне до втори мандат, предстоят тежки разговори на „Продължаваме Промяната” с БСП. Причината е решението на социалистите да подкрепят Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

„Има кабинет, който е сформиран с някакво мнозинство. Това няма как да стане с наше участие. Темите, които те предлагат и ние сме съгласни с тях, ние ще ги подкрепяме. Няма категорично решение, обсъждали сме с предишните коалиционни партньори да направим правителство на малцинството, но сега с това решение на БСП ще е по трудно, разбира се”, каза бившият образователен министър.     

След като избраха председател на парламента, през следващата седмица депутатите се захващат с важни задачи, които касаят бюджета на държавата за 2023 г. На извънредно заседание във вторник ще бъде изслушан финансовият министър Росица Велкова.
nova.bg