/ БГНЕС
Това, което се случва през последните седмици, много ясно показва, че опозиция на правителството е мафията. Това каза на брифинг в паралмента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в коментар за скандалите в държавата през последните дни. 

"Методите, с които се прави опит да се води "политически дебат", не са присъщи за нормални демократични партии", отсече тя.

Борисов: От днес ще спя с пистолет, щом моята спалня е най-интересна (ВИДЕО)

По думите й има политическо безсилие и няма политически аргументи, с които да се водят сериозни битки. Напротив, точно обратното - има стремеж към дестабилизация и към това хората да се страхуват, че нито един не е защитен.

Създава се страх и напрежение, че всеки един може да бъде записван, подслушван, обект на монтаж, на звукозапис. Този натиск в момента не е само към премиера, очевидно, че това са знаци, които се очаква да бъдат разчитани от цялото правителство, коментира социалният министър. 

Гешев: Превърнахме записването с телефони в национален спорт (ВИДЕО)

Повод за брифинга на министър Сачева бяха предложените днес за обществено обсъждане промени в Кодекса на труда. При постигане на консенсус в Националния съвет за тристранно сътрудничество би могъл да влезе в пленарна зала до края на юли, коментира социалният министър.

Деница Сачева съобщи, че до момента изплатените средства по мярката "60 на 40" са 90 млн. лева за почти 200 хиляди души. За последния работен ден са постъпили общо 16 194 за компенсации за общо 280 692 работници и служители.