/ БГНЕС
Прокуратурата ще провери записа, за който се твърди, че е с гласа на премиера Борисов

Софийска градска прокуратура ще извърши проверка на записа, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов. Две ще са направленията, по които ще работи прокуратурата – дали става въпрос за манипулиране и монтаж или незаконно използване на Специални разузнавателни средства. Това стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев, който е в Пловдив заради акции срещу битовата престъпност в десет населени места.

„Превърнахме записването на телефони в национален спорт“, заяви Гешев. В последните години генерираме скандали, с които даваме лош сигнал, грозен сигнал, не само към нашите европейски партньори, а към гражданите“, подчерта главният прокурор.



Прокуратурата ще провери и факти и обстоятелства около Васил Божков. „Ще бъде проверено дали е започнал от Магурата и ще проверим всичко. Не знам Д-р Жельо Желев и г-н Дертлиев да са започнали от Магура.“, каза още Гешев.

Гешев отказа коментар във връзка със заплахите отправени към него. „Наясно съм с всякакви последствия и опити за унищожаване на прокуратурата. Това касае лично мен. Който го е страх от вълци не ходи в гората“, лаконичен бе главният прокурор. Той отказа да коментира дали охраната му е увеличена и защото това не касае българските граждани.