/ БГНЕС, архив
Ще си подаде ли оставката Елена Йончева? Този въпрос отправи по време на брифинг народният представител от ГЕРБ Делян Добрев. Питането му е по повод въпроси, които той отправи към колегата си от БСП. Един от тях целеше да изясни дали тя участва в съдружие в офшорна фирма.

Делян Добрев: Елена Йончева има фиксация върху мен, претопля се манджа сто пъти

"Една седмица Елена Йончева мълчи и не отговаря. След като не може да отговори, ще си подаде ли оставката?", попита Добрев.

Конституционният съд: Не може парламентът да отхвърля оставката на депутата Делян Добрев

По повод това, че Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на Народното събрание, с което беше отхвърлена оставката му през октомври, Добрев отговори така: "С документи в национален ефир опровергах всички лъжи и клевети на Елена Йончева. Балонът, който надуваше през последните 4-5 месеца се спука. След решение на парламентарната група на ГЕРБ, изтеглих молбата си за оставка. Това не беше само заради това, но и заради подкрепата на обществото", посочи той.
 
БСП иска Делян Добрев отново да си подаде оставката
 
Председателят на правната комисия Данаил Кирилов припомни, че решението на КС не променя статута на народния представител Делян Добрев. "Парламентарната процедура по приемане на оставка е установена в интерес на подалия я народен представител, поради което продължаването и е обвързано с неговата последно изразена воля. Вие знаете каква е тя", каза Кирилов.
 
ОТ ГЕРБ допълниха, че твърденията на БСП са незначителни и неверни.