Деца танцуват за Осми март на песен на Азис в Община Видин
Деца танцуват за Осми март на песен на Азис в Община Видин / screenshots/YouTube
Деца танцуват за Осми март на песен на Азис в Община Видин
51254
Деца танцуват за Осми март на песен на Азис в Община Видин
  • Деца танцуват за Осми март на песен на Азис в Община Видин

Клип от детско тържество за 8 март под ритмите на песен на Азис във Видин взриви интернет форумите. По време на Празника на жената в Община Видин деца от детска градина "Звънче" и основно училище "Софроний Врачански" в града показват танцовите си умения пред служители на общинската администрация на песен на Азис.

„Мразиш, по пътя всичко газиш. Дали ще я опазиш душата си от тази суета", се пее в песента.„Аз решавам какво ще танцуват децата! След като им харесва Азис - ще танцуват на неговите песни", обясни в интервю за Дарик хореографът на детския танц Методи Филчев.

Програмата на музикалния фон на песента на Азис „Мразиш" е била поздрав за дамите от общинската администрация в града и Регионалния инспекторат по образованието.

„Всички останаха възхитени от танца", похвали се хореографът на децата Методи Филчев: „Пред общината на шестия етаж, пред инспектората, които бяха във възторг от тези деца и ги наградиха с лакомства и им благодариха като уникално облечени, какъв е скандалът, че е на музиката на Азис?! Децата танцуват това, което харесват. По-добре ли е да ги оставя да се занимават с проституция и наркомани? Това им харесва. Аз съм режисьорът, аз решавам! Цялата махала се е надигнала и утре ще има стачка пред общината. Никой не може да определи българските граждани и ромски деца кой да играе тогава, когато ги вкарам аз вътре. А Азис е световно известен, представлява България. Утре като направя на Софи Маринова, която ще представлява България в Баку, и за това ли ще ме обвинят?!"

Хореографът Филчев обеща, че в петък децата ще излязат на сцена и отново ще танцуват под ритмите на песента на ромския славей Азис.

Четете интервюто с хореографа Методи Филчев